• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
کل اخبار 6680اخبار امروز : 0
1

کشف فسیل ۲۰ میلیون ساله ماستودون در پروژه زیرسازی راه آهن میانه ــ اردبیل

  • کد خبر : 9859
  • ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۶

0 (0) به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست اردبیل، مدیر کل حفاظت محیط زیست اردبیل گفت: فسیل‌های کشف شده شامل دو نمونه عاج فیل با طول یک متر و احتمالاً مربوط به گروه فیل سانان (ماستودون) و طبق بررسی های اولیه کارشناسی مربوط به دوره زمین شناسی میوسن با […]

0
(0)

دو قطعه فسیل مربوط به گروه فیل‌سانان از دوره زمین شناسی میوسن در پروژه زیرسازی راه آهن میانه ــ اردبیل واقع در شهرستان کوثر کشف شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست اردبیل، مدیر کل حفاظت محیط زیست اردبیل گفت: فسیل‌های کشف شده شامل دو نمونه عاج فیل با طول یک متر و احتمالاً مربوط به گروه فیل سانان (ماستودون) و طبق بررسی های اولیه کارشناسی مربوط به دوره زمین شناسی میوسن با قدمت حدود بیست میلیون سال هستند.

محمد خداپرست گفت : نمونه‌های فسیل طی سه روز حفاری، خاکبرداری، فیکس کردن و جداسازی از لایه‌ها و دیواره ترانشه با رعایت اصول حفاری گروه فسیلی مهره‌دار استخراج و جهت مطالعات تکمیلی به موزه تاریخ طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل انتقال داده شد.

وی افزود: در محل سایت پروژه راه آهن میانه – اردبیل واقع در شهرستان کوثر در طی دو سال گذشته فسیل‌های دندان، استخوان فک و استخوان کف پای خانواده زرافه، اسب سانان، گاوسانان و فیل‌ها توسط آقای جعفرزاده کشف، استخراج و با تدوین مقالات علمی پژوهشی ثبت شده است.

هر دو نمونه فسیل در سایت پروژه راه آهن میانه – اردبیل و توسط دیرینه شناس نامبرده مشاهده و استخراج شده است.

شهر گیوی مرکز شهرستان کوثر در جنوب غربی استان اردبیل و کیلومتر 80 شهر اردبیل قرار دارد.

گفتنی است، میوسن یا مایوسن، به یک دوره زمین‌شناسی از دوره نئوژن است در فاصله 23٫03 تا 5٫333 میلیون سال گفته می‌شود. گیاهان و جانداران میوسن به نسبت نوین بودند. پستانداران و پرندگان تا آن هنگام به خوبی شکل گرفته بودند. نهنگها، خوک‌های دریایی، و کتانجکها در زمین پراکنده شده بودند. دوره میوسن از آن رو برای دانشمندان منبع کنجکاوی است که بالا آمدن رشته کوه‌های هیمالیا در این دوره شکل گرفت؛ پدیده‌ای که خود باعث ایجاد باران‌های موسمی در شبه‌جزیره هند شد و با یخ‌بندان‌های نیمکره شمالی ارتباط داشت.

چقدر این مطلب مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

لینک کوتاه : https://rail-news.ir/?p=9859

برچسب ها

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.