به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، «سیاوش رضوانی»، مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بندر امیرآباد بزرگترین بندر حاشیهای دریای خزر به شمار میرود، گفت: تا سال گذشته ۹ پست مستقیم وارد کشتی می شود و بارگیری انجام می گردد، افزود: اسکله رورو ریلی بندر امیرآباد ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم این اسکله تا پایان شهریور ماه به بهرهبرداری برسد
او گفت: ۳۰ سرمایه گذار در این بندر سرمایه گذاری کرده اند که در حال حاضر ۴ مورد به بهره برداری رسیده است.
رضوانی عنوان کرد: ۷۰ درصد عملیات تخلیه و بارگیری شمال از بندر امیرآباد و ۶۷ درصد صادرات بنادر شمالی از این بندر انجام می شود.
مدیرکل بندر امیرآباد بابیان اینکه به دلیل همجواری با جزیره میان کاله و آشوراده تمامی مساحت بندر زونبندی شده افزود: بندر امیرآباد و دو کشور روسیه و قزاقستان اسکله رورو ریلی را دارا هستند و به دلیل آنکه تعداد کشتیهایی که میتوانند از این اسکله استفاده کنند محدود است بنابراین تنها بنادر خاص به این اسکله رورو ریلی مجهز هستند.
او بیان کرد: میزان سرمایهگذاری صورت گرفته از سوی دولت در این اسکله ۶۷۰ میلیارد تومان و از سوی بخش خصوصی هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.
رضوانی اظهار کرد: بندر امیرآباد ظرفیت تخلیه و بارگیری ۲۶۰ هزار تن سیلو را دارد و هم اکنون ۷۰ درصد از عملیات تخلیه و بارگیری غلات در این بندر انجام میشود.
او تصریح کرد: وسعت بندر امیرآباد یکهزار و ۶۰ هکتار است که توانسته یکی از بزرگترین بنادر شمالی کشور به شمار آید.
رضوانی تصریح کرد: خط سراسری (ساری-بهشهر) به طول ۲۵ کیلومتر ساخته شده تا کارخانجات بتوانند به راحتی فعالیت کنند که این مسیر در حال افزایش است.
او اظهار کرد: هم اکنون دو کارخانه فعال از جمله جک صادراتی و کارخانه ترکیهای در این بندر مشغول فعالیت هستند و ما تنها بندر در کشور هستیم که توانسته ارزش افزوده ایجاد کند.
رضوانی خاطر نشان کرد: این بندر در سال ۷۵ طرح احداث کلنگ زنی شده و در سال ۸۲ به بهره برداری رسیده و سال گذشته فاز دوم آن توسط رییس جمهور افتتاح گردید.
رضوانی گفت: همایش “توسعه صادرات دریایی” با محوریت های مختلف در تاریخ ۲۰ تیر ماه با حضور وزیر راه و شهرسازی و مسئولان گمرک، ادارات کل صنایع و معادن در بندر امیرآباد برگزار خواهد شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد با اشاره به اینکه بزرگترین مزیت بندر امیر آباد اتصال آن به شبکه ریلی است، گفت: آبخور این بندر بین ۶.۵ تا ۷.۵ متر و در پا اسکله ۶.۵ تا۵.۵ میرسد و کشتیهایی با ظرفیت ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تن میتوانند در این اسکله پهلو بگیرند.
او ادامه داد: هم اکنون ظرفیت اسمی این بندر ۷.۵ میلیون تن است که در حال حاضر ۴.۵ میلیون تن از آندر حال استفاده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد تأکید کرد: تمامی قراردادهای منعقد شده در این بندر به صورت BOT است و سیلوهایی که در این بندر وجود دارد ۱۵ ساله است که از طریق BOT سرمایهگذاری میشود.
او با بیان اینکه سال گذشته ۳ میلیون ۸۰۰ هزار تن بار در این بندر تخلیه و بارگیری شده است، گفت: سعی خواهیم کرد در سال جاری میزان تخلیه و بارگیری را از طریق کاهش تعرفهها افزایش دهیم.
رضوانی با اشاره به اینکه در دولتهای قبل سوآپ نفتی متوقف شد، گفت: با تلاش توانستیم از ۶ ماه گذشته سوآپ نفتی را از سرگیریم و از طریق آن به کشورهای عراق و افغانستان نفت صادر کنیم.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد با بیان اینکه سوآپ نفتی ما از تاریخ ۹۶/۵/۱۲ آغاز شده است، گفت: در سال ۹۶، ۶۵ فروند کشتی توانستهاند ۴۰۵ هزار تن نفت خام را تخلیه و بارگیری و در سال ۹۷، ۱۰ فروند کشتی توانستهاند ۶۵ هزار تن نفت خام را تخلیه و بارگیری کنند.
رضوانی ادامه داد: سوآپ نفتی از کشور ترکمنستان وارد و به کشورهای عراق، افغانستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال میشود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد ر پایان هدف از برگزاری این همایش را معرفی ظرفیت های این بندر دانست و افزود:بندر امیرآباد آمادگی لازم را دارد که در این محل با تخفیفات به سرمایه گذاران که قصد سرمایه گذاری در این بندر را دارند ارائه خدمات دهد.