تاکید بر تکمیل پروژه راهآهن اردبیل از اعتبارات صندوق توسعه ملی/ راهکار اول کاهش تلفات جادهای توسعه حملونقل ریلی است/ عملیات اجرایی احداث راهآهن مراغه- ارومیه در مراحل نهایی
گزارش آخر هفته تشکیل معاونت ریلی در سازمان بنادر و دریانوردی، پاسخ شرکت ساخت و توسعه به گزارش روزنامه اعتماد، حملونقل ریلی کانتینری نیازمند افزایش است، افتتاح پنج پروژه زیربنایی و عمرانی در راهآهن یزد سایر عناوین مهم ریلی در هفته گذشته به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مهمترین عناوین ریلی در هفته گذشته به شرح زیر است:
تاکید بر تکمیل پروژه راهآهن اردبیل از اعتبارات صندوق توسعه ملی
آخوندی با تأکید بر اینکه سال گذشته راهآهن اردبیل ۳۰ میلیارد تومان تخصیص داشت اما امسال اعتبار آن به ۹۱ میلیارد تومان افزایش یافته است گفت: با توجه به نیاز این پروژه به حداقل هزار میلیارد تومان لازم است از شیوه های دیگر راهآهن اردبیل- میانه تأمین مالی شود.
وزیر راه و شهرسازی متذکر شد: از جمله تأمین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در دستور کار است که در صورت اخذ ۳۰۰ میلیون دلار بتوان نسبت به تکمیل پروژه اقدام کرد.
تشکیل معاونت ریلی در سازمان بنادر با هدف افزایش سهم ریل در بنادر به ۴۵ درصد
وزیر راه وشهرسازی از هیئت عامل جدید سازمان بنادر خواست که با هدف افزایش سهم ریل در بنادر از ۱۴ به ۴۵ درصد معاونت ریلی در درون سازمان بنادر تاسیس شود که هدف نهایی آن آوردن قطار به تمام بنادر کشور باشد.
وی با طرح این سوال که اکنون چقدر ریل و سازمان درونی بنادر نفوذ کرده گفت: این نکته بسیار مهم است که باید شبکه ریل مثل شبکه جاده در بنادر نفوذ پیدا کند و ریل به تمام سکوهای پهلوگیری برسد و امکان تخلیه و بارگیری از ریل به کشتی و کشتی به ریل به صورت مستقیم وجود داشته باشد دراین صورت توانستهایم مفهوم ترانزیت را عملیاتی کنیم.
راهکار اول کاهش تلفات جادهای توسعه حملونقل ریلی است
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «اولین راهکار تمام کشورهای توسعهیافته افزایش سهم ریلی در بخش بار و مسافر بوده است» گفت: علاوه بر نقش راهآهن در سفرهای طولانی، با توجه به اینکه تعداد زیادی از تصادفات در حومه شهرهای بزرگ که محل مواجهه حملونقل درون و برونشهری محسوب میشود، رخ میدهد. حملونقل ریلی حومهای نیز نقش بسیار پررنگی در جابجایی مردم کاهش تصادفات دارد. از این رو قطارهای حومهای در حد گستردهای گسترش میدهند.
تقی زاده با اشاره به اقدامات انجامشده از سوی وزارت راه و شهرسازی در قبال توسعه قطارهای حومهای بیان داشت: قطارهای حومهای طی ۴ الی ۵ سال اخیر اصلاً بهعنوان موضوع مهم در کشور موردتوجه قرار نمیگرفت اما خوشبختانه از سال ۹۲ با تأکید رئیسجمهوری و وزیر راه و شهرسازی در رأس برنامهها قرار دارد.
اولویت تسریع در روند پیشرفت پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان
معاون وزیر راه و شهرسازی تسریع در روند پیشرفت پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان را جزو اولویت ها دانست و گفت: علاوه براین پروژه در خصوص پروژه مشهد – تهران ادارات کل تهران وشمال شرق کشور و همچنین قطارهای حومه ای باید با همکاری ها و تلاش های شبانه روزی همکاران در صدد پیشرفت و توسعه آن ها حرکت کنیم.
مدیرعامل راه آهن ادامه داد: مسئله ایمنی را نباید فقط محدود به جلسات ستاد ارتقاء کنیم بلکه باید به آن فراتر از این جلسه ها توجه جدی شود و باید با دقت و تدبیر در جهت رفع آن ها حرکت کنیم.
عملیات اجرایی احداث راهآهن مراغه- ارومیه در مراحل نهایی
مشاور و دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی گفت: عملیات اجرایی ساختمان اصلی ایستگاه راهآهن ارومیه، ۸۵ درصد و ایستگاه راهآهن نقده ۹۰ درصد پیشرفت اجرایی دارد.
مرتضی باقری با تأکید بر اینکه اتمام طرح ساخت راهآهن مراغه- ارومیه از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است، ادامه داد: اتصال آذربایجانغربی به عنوان دروازه ورودی کشور، به شبکه سراسری حمل و نقل ریلی از برنامههای مهم وزارت راه و شهرسازی به شمار میرود.
پاسخ شرکت ساخت و توسعه به گزارش روزنامه اعتماد
پیرو گزارشی تحت عنوان «دزد آمد، قطار نیامد» در صفحه ۵ شماره ۳۹۰۲ روز گذشته ۲۰/۶/۹۷ روزنامه اعتماد، مدیرکل روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در جوابیهای به این گزارش واکنش نشان داد.
راهآهن ملایر -کرمانشاه بهعنوان یکی از پنج پروژه ریلی دارای اولویت در دولت تدبیر و امید در دستور کار قرار گرفت و اتمام ریلگذاری آن تا پایان دولت یازدهم وعده داده شد. بر همین اساس در یازدهم مردادماه بر طبق وعده دادهشده جشن پایان ریلگذاری این خط ریلی برگزار شد که گزارشهای تصویری متعددی که در همان زمان از اتمام ریلگذاری راهآهن ملایر-کرمانشاه و ورود قطار به ایستگاه در شبکههای مختلف سیما و خبرگزاریهای متعدد منتشر شد، خود گواه این مدعاست. پس مسئله ذکرشده در گزارش منتشرشده در روزنامه اعتماد درباره انتخاباتی بودن وعدههای دادهشده و به ثمر نرسیدن آنها، امری خلاف واقع است.
حملونقل ریلی کانتینری نیازمند افزایش است
مدیرکل راه آهن کرمان بر توسعه حمل و نقل ریلی کانتینری و اتصال ریلی کارخانجات فولاد به صورت ترکیبی از ایستگاه پورمند به فولاد مبارکه تاکید کرد.
محمدرضا فیروزکوهی اعلام کرد؛ با پیگیری های صورت گرفته مقرر شد با اتصال ریلی کارخانجات فولاد بوتیا، محصول گندله کارخانه مذکور به صورت ترکیبی از ایستگاه پورمند به فولاد مبارکه انجام پذیرد.
افتتاح پنج پروژه زیربنایی و عمرانی در راهآهن یزد
مدیرکل راه آهن یزد از آغاز عملیات سه پروژه عظیم در راه آهن یزد خبر داد و گفت: همزمان با هفته دولت، احداث سینی دوار ایستگاه یزد با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، بهسازی خط گرم یزد- اشکذر با ۱۷ میلیارد ریال اعتبار و نوسازی خطوط ایستگاه یزد با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، در دستور کار راه آهن یزد قرار گرفت.
سید مصطفی داودی با اشاره به افتتاح دو طرح عمرانی و زیربنایی با حضور فرماندار و شهردار بافق در ایستگاه بافق، افزود: به منظور ارتقای ایمنی و به حداقل رساندن خطای انسانی، پروژه علائمی کردن ایستگاه مبارکه در سال ۹۵ مطرح و در دستور کار ناحیه قرار گرفت که با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال به بهره برداری رسید و پروژه بهسازی ساختمان اداری ایستگاه بافق نیز که از اولویت های راه آهن یزد در بافق بود با اعتبار ۲ میلیارد ریال، همزمان با آغاز هفته دولت و با حضور مسئولین افتتاح شد.