به گزارش ریلنیوز به نیل از تسنیم ، مسیر راهآهن قزوین – رشت با توجه به ابنیه، پلها و سازههای فنی که در آن بهکار رفته یکی از زیباترین مسیرهای ریلی کشور محسوب میشود، بر همین اساس و طبق پیشبینیها و با توجه به استقبال مردمی انتظار میرود تعداد قطارهای گردشگری ورودی به گیلان افزایش پیدا کند.
مدیرکل راهآهن شمال۲ در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: اگر بهطور متوسط تعداد سرنشینهای خودروها را در سطح جاده ۳ نفر در نظر بگیریم جابهجایی این میزان مسافر در بازه زمانی ۹ ماهه امسال توسط ناوگان مسافری راهآهن شمال۲ موجب حذف ۷۸ هزار و ۳۵۴ خودرو از سطح جادهها شده است.
غلامحسین ولدی در مورد تعداد مسافران ورودی و خروجی به استان گیلان عنوان کرد: در مدت ۹ ماهه نخست امسال در مجموع ۲۳۵ هزار و ۶۲ نفر مسافر از طریق راهآهن شمال۲ جابهجا شدند که این مقدار ۱۲۰ هزار و ۴۳۷ نفر مسافران ورودی به ایستگاه رشت و ۱۱۴ هزار و ۶۲۵ نفر مسافر خروجی ایستگاه رشت را شامل میشود.
ولدی با اشاره به اینکه مصرف سوخت ناوگان ریلی نسبت به ناوگان جادهای یک هفتم است، یکی از مزیتهای مهم استفاده از حمل و نقل ریلی را کاهش میزان مصرف سوخت عنوان کرد و اظهار داشت: حذف این تعداد اتومبیل از سطح جادهها علاوه بر کاهش سوانح جادهای باعث کاهش آلایندههای زیستمحیطی نیز میشود.
وی با تأکید بر اینکه قطار مسافری مسیر رشت به تهران و برعکس از تاریخ ۱۵ اسفندماه به صورت همه روزه در این مسیر تردد میکند تصریح کرد: قطار مسافری رشت به مشهد و برعکس نیز از تاریخ ۱۱ آبانماه امسال به صورت همه روزه شده است در حالی که تا قبل از این تاریخ به صورت یک روز در میان در مسیر مذکور تردد میکرد.
مدیرکل راهآهن شمال۲ کمیت و زیرساختهای موجود گردشگری استان گیلان را ظرفیتی بزرگ دانست و با بیان اینکه باید از این ظرفیت استفاده بهینه شود اظهار داشت: در این رابطه با احتساب قطار گردشگری خبرنگاران به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار تاکنون ۱۳ رام قطار گردشگری وارد استان گیلان شده است.
ولدی استقبال و تقاضای مردم جهت سفر و گردش در ایام تعطیلات نوروز و برنامههای اداره کل راه آهن شمال ۲ در این رابطه را مورد تأکید قرار داد و گفت: افزایش ظرفیت قطارهای گردشگری استان گیلان در ایام تعطیلات نوروز از جمله اهداف و اولویتهای اداره کل راهآهن شمال ۲ به شمار میرود.
به گزارش تسنیم در نخستین قطار گردشگری به مقصد گیلان بازدید از پل شاهرود و پل سد منجیل به عنوان نماد توسعه در صنعت راهآهن ایران در برنامه قرار داشت و مسافران ریلگردی فرصت بازدید از موزه میراث روستایی گیلان و تماشای مراسم آئینی خطه گیلان را پیدا کردند.
از سویی دیگر هر چند قطار گردشگری در ایران هنوز در ابتدای راه است اما امید آن میرود که پتانسیل خطوط ریلی برای راهاندازی مسیرهای جدید گردشگری در جهت رونق بخشی به این صنعت مورد استفاده قرار گیرد.