به گزارش ریلنیوز به نقل از ماین نیوز، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در حاشیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد با اشاره به اینکه در حوزه های مختلف در ساخت تجهیزات، یوتیلیتی آّب و …در شرکت ذوب آهن اصفهان با موفقیت اجرا شده است، گفت: در حال حاضر شکت ذوب آهن در زمینه ساخت قطعات به توانمندی بالایی رسیده است، به گونه ای که امروز می تواند به تنهایی ایستگاه های ریختگری ایجاد کند و همچنین از آنجایی که این شرکت توانسته تمام تعمیرات و نوسازی واحد نخست کوره بلندش را نوسازی و بازسازی کند به این توانمندی دست یافته است که برای مجموعه های مختلف واحد کوره بلند ایجاد کند.
منصور یزدی زاده با بیان اینکه در شرایط کنونی شرکت ذوب آهن اصفهان به دنبال افزایش سبد تولیدات خود با تکیه بر دانش و تجربه است، افزود: استراتژی ما این است که از تولید مقاطع ساختمانی ارتقا پیدا کنیم و با بهرهگیری از دانش روز و تجهیزاتی که در اختیار داریم محصولاتی ا تولید کنیم که شرکت های دیگر توان ساخت آن را ندارند، برای نمونه شرکت ذوب آهن اصفهان هم اکنون انواع محصولات ریل را تولید می کند.
او با تاکید بر اینکه انواع ریل های درون شهری و برون شهری توسط شرکت ذوب آهن اصفهان تولید می شود، تصریح کرد: در این بخش قراردادها و تفاهمنامه های مختلفی را منعقد کرده ایم و برخی از آن ها در حال اجرا است.
یزدی زاده با اشاره به اینکه تولید ریل در دو بخش نوع فولاد آن و شکل آن اهمیت دارد، اظهار کرد: در شرایط کنونی یکی از افتخارات شرکت ذوب آهن اصفهان این است که علاوه بر تولید فولاد مورد نیاز ریل، توانمندی طراحی آن را نیز کسب کرده است.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه ۵۰ درصد از تولیدات فولادی شرکت ذوب آهن اصفهان به خارج از کشور صادر می شود، گفت: در شرایط کنونی برنامه ما این است که تا پایان سال برنامه صادراتی خود را محقق کنیم و ارز حاصل از این بخش را در اختیار سیستم بانکی قرار دهیم، همان طور که تاکنون نیز تمام درامد حاصل از این بخش یا برای تامین نیاز داخلی ذوب آهن بکار رفته است یا به طور کامل به سیستم بانکی کشور برگشته است و هیچ ارزی از درآمد این شرکت در خارج کشور رسوخ نکرده است.
یزدی زاده با تاکید بر اینکه شرکت ذوب آهن امسال صددرصد تعهدات ارزی خود را به نظام بانکی کشور اجرا کرده است، اظهار کرد: در شرایط کنونی محصولات ذوب آهن اصفهان قابل صادرات به تمام نقاط دنیاست و حتی به کشورهای است که روابط سیاسی نداریم، چراکه محصول فولاد دارای یک استاندارد شناخته شده است که در شرکت ذوب آهن محقق شده است. بنابراین وقتی که در تولیدات استانداردها لحاظ شود هیچگونه محدودیت برای صادرات آن وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در حال حاضر شرکت ذوب آهن علاوه بر اینکه برای محصولاتش گواهی نامه اتحادیه اروپا را دارد گواهینامه کرس نیز که ویژه محصولاتی با روش تولید برتیش هست نیز دارد، تصریح کرد: بنابراین تمام تولیدات شرکت ذوب آهن اصفهان دارای استانداردهای بین المللی است و هیچگونه مشکلی برای همکاری با بازارهای خارجی نداریم.
یزدی زاده با اشاره به اینکه تولید ریل در شرکت ذوب آهن فصل جدیدی از فعالیت و همکاری را این شرکت فراهم کرده است، گفت: در حال حاضر علاوه بر اینکه تقاضاهای برای تامین ریل مورد نیاز شرکت های مترویی و راه آهن در داخل داریم، در بازار منطقه ای نیز تقاضا داریم و در شرایط کنونی مشغول بررسی نحوه همکاری هستیم.
او با بیان اینکه همکاری های خوبی را با دانشگاه های همچون علم و صنعت، فروسی مشهد و … داشته ایم، اظهار کرد: در حال حاضر فعالیت های را نیز در زمینه استارت آپ ها و شتاب دهنده ها داشته ایم و در این زمینه همکاری کاملی را با معاونت فناوری ریاست جمهوری داشته ایم، چراکه نگاه ما این است که باید در راستای منافع ملی در غالب های مختلف از مسئولیت اجتماعی گرفته تا دین به صنعت همکاری های خود را توسعه دهیم.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به توافقنامه های که این شرکت در حاشیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد داشته است، گفت: امضای این توافقنامه ها کمک به تولید محصولاتی می کند که تاکنون وارد شد است و این اقدام باعث می شود علاوه بر اینکه از خروج ارز جلوگیری شود از بخش صنعت حمایت شود تا شرکت های داخلی نیز بتوانند محصولات مورد نیاز صنعت را تامین کنند.
یزدی زاده با اشاره به اینکه مصوبه هیات دولت برای تامین ۱٫۷ میلیون تن از نیاز سنگ آهن شرکت ذوب آهن اصفهان از معادن مرکزی در حال اجرا است، اظهار کرد: میزان سنگ آهن این مصوبه تنها ۳۰ درصد از نیاز ذوب آهن اصفهان را تامین می کند و هم اکنون برنامه ریزی برای تامین مابقی سنگ آهن مورد نیاز ذوب آهن در حال انجام است تا در سال آینده مواد اولیه کاملا تامین شود.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با تاکید بر اینکه سنگ آهن تولید شده در داخل کشور نیاز شرکت های فولادی را پاسخ می دهد، گفت: در حال حاضر در داخل کشور باید برنامه ریزی به گونه ای باشد که سنگ آهن تولیدی ابتدا نیاز داخل را برآورده کنند و اگر مازادی وجود داشت آن را صادر کنند.
در دو سال گذشته به دلیل افزایش نرخ ارز میزان صادرات محصولات معدنی افزایش یافت تا جایی که برخی شرکت های فولادی معتقد بودند نمی توانند نیاز مواد اولیه خود را تامین کنند از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت، عوارض صادرات محصولات سنگ آهن خام را ۲۵ درصد قرار داد تا بخشی از مشکلات واحدهای پایین دستی رفع شود، البته هنوز برخی از این شرکت های فولادی معتقدند عوارض صادران سنگ آهن خام باید بیشتر از این میزان باشد و از آنجایی که شرکت ذوب آهن اصفهان معدنی در اختیار ندارد و نیاز خود را از سایر معادن تامین می کند با مشکلات بیشتری مواجه است و اضافه شدن تولید و صادرات این شرکت در سال های اخیر مشکلات این شرکت را بیشتر کرد که به تازگی دولت مصوبه ای در زمینه بخشی از نیاز این شرکت صادر کرده است تا با دورخیزی که ذوب آهن دارد بتواند زمینه افزایش تولید و صادرات محصول استراتژی ریل را محقق کند.