به گزارش ریلنیوز به نقل از دفتر اطلاع رسانی هیات دولت ، در تاریخ ۱۲ فروردین، هیات وزیران، به منظور ایجاد ارتباط مستقیم راه آهنی و با هدف انجام حملونقل بینالمللی مسافر و کالا بین ایران و افغانستان، لایحه «موافقتنامه بین دولت های جمهوری اسلامی ایران و افغانستان درخصوص ارتباط بین المللی راه آهن» را به تصویب رساند.
مطابق این لایحه، طرفین نسبت به پذیرش و ارائه خدمات مربوط به مسافر و کالا، از جمله گذر (عبور) هنگام انجام عملیات حمل و نقل راه آهنی بین دو کشور اقدام میکنند. پرداختهای مربوط به خدمات نیز طبق تعرفههایی که در قلمرو طرف ها معتبر است، انجام خواهد شد.
ثبت رسمی اسناد، انجام حملونقل بار با راه آهن و واگن، نحوه استفاده از راهآهن و واگن و ترتیب حملونقل مسافر طبق توافقهای دوجانبه بین دستگاههای ذیربط طرفها تنظیم خواهد شد.
همچنین، طرفین در جهت تأمین وسایط نقلیه راه آهنی و خدمات مسافری به لحاظ مبادلات تجاری خارجی و بارگذری که به پایانه های راه آهنی می رسند، اقدام کرده و آن ها را برای مقاصد بعدی، طبق قواعد بین المللی حمل و نقل معتبر در قلمرو طرف ذیربط اعزام میکنند.
پیش از این به موجب تصویب نامه مورخ ۱۱ شهریور ماه ۱۳۹۶ وزارت راه و شهرسازی مجاز به انجام مذاکره، پیش امضا (پاراف) و امضای موقت موافقتنامه بین دو کشور در خصوص ارتباط بینالمللی راهآهن و پیگیری مراحل قانونی آن تا تصویب نهایی شد.
گفتنی است، مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز در روزهای پایانیِ اسفند ماه سال گذشته از برگزاری مراسم ورود ۳۲۲ دستگاه انواع واگن باری و مسافری و خودکشش به ناوگان ریلی کشور با حضور معاون رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی خبر داد و گفت: خط دوم راهآهن کرج-کردان-هشتگرد نیز تکمیل و در جریان این مراسم بهرهبرداری شد. بنابراین می توان گفت که آغاز سال نو برای بخش ریلی برکات مهمی داشته است که با توجه به مزایای رقابتی این بخش، امید است که سالی که نکوست از بهارش پیدا باشد.
لایحه موافقتنامه ارتباط بینالمللی راه آهن بین ایران و افغانستان تصویب شد
هیات وزیران، به منظور ایجاد ارتباط مستقیم راه آهنی و با هدف انجام حملونقل بینالمللی مسافر و کالا بین ایران و افغانستان، لایحه «موافقتنامه بین دولت های جمهوری اسلامی ایران و افغانستان درخصوص ارتباط بین المللی راه آهن» را به تصویب رساند.
لینک کوتاه : https://rail-news.ir/?p=25656
- ارسال توسط : آذین آزادی