شرکت ملی راه آهن آلمان (دویچهبان) برای تعویض قطعات ساخت شرکت چینی هواوی در زیرساخت خود، ناچار خواهد بود ۴۰۰ میلیون یورو (۴۳۷.۴۴ میلیون دلار) هزینه کند.
به گزارش ایسنا، مجله اشپیگل در گزارشی با اشاره به اسناد داخلی دویچهبان نوشت: دویچهبان که یک شرکت دولتی است، در صورت تصمیم دولت برای ممنوعیت قطعات هواوی در کوتاه مدت، با تاخیر پنج تا شش سال برای پروژههای خود، روبرو خواهد شد.
سخنگوی دویچهبان اعلام کرد این شرکت درباره اسناد داخلی خود، اظهارنظر نخواهد کرد.
در بحبوحه نگرانیهای گستردهای که درباره نفوذ شرکتهای چینی در زیرساخت حساس وجود دارد، دولت آلمان مشغول بررسی است تا ببیند آیا باید قطعات خاصی که از سوی شرکتهای چینی هواوی و فراهم شده است را در شبکههای مخابراتی این کشور ممنوع کند.
مخالفان شرکتهای هواوی و ZTE می گویند ارتباط نزدیک این شرکتها با سرویسهای امنیتی چین، به معنای آن است که استفاده از محصولات آنها در شبکههای موبایل آینده، میتواند به جاسوسان و حتی خرابکاران چینی، دسترسی گسترده به زیرساخت حیاتی را فراهم کند. اما شرکتهای هواوی، ZTE و دولت چین، ادعاهای مذکور را رد و اعلام کردهاند که این اقدامات با هدف حمایت گرایی و حمایت از رقیبان غیرچینی صورت می گیرد.
هرگونه تصمیم برای ممنوعیت هواوی، احتمالا با واکنش خشمگینانه پکن مواجه خواهد شد که از برلین خواسته است در چارچوب منافع خویش و مقررات بینالمللی، عمل کند.
آلمان در سال ۲۰۲۱، قانون امنیت فناوری اطلاعات را تصویب کرد که موانع بزرگی برای سازندگان تجهیزات مخابراتی برای شبکههای نسل جدید ایجاد کرد اما از ممنوعیت مشابهی که کشورهای دیگر برای هواوی و ZTE اعلام کرده اند، خودداری کرده بود.
یک گزارش جدید نشان داد که با وجود این که اپراتورهای آلمانی از استفاده از فناوری هواوی برای بخشهای اصلی شبکه خود اجتناب میکنند، آلمان برای تجهیزات شبکه دسترسی رادیویی ۵G، در مقایسه با ۴G، در واقع وابستگی بیشتری به هواوی پیدا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، این خبر درست چند ماه پس از آن منتشر شد که دویچهبان در دسامبر گذشته، به دویچه تلکام که استفاده گستردهای از تجهیزات هواوی دارد، قراردادی ۶۴ میلیون یورویی برای تامین اکثر قطعات شبکه آی پی جدید خود اعطا کرد.