محمدطیب صحرایی جمعه شب در حاشیه بازدید از قرارگاه پشتیبانی وزارت دفاع در جمع خبرنگاران افزود: با پیگیریهای های مداوم طی ۲ ماه گذشته هیات وزیران یک مصوبه برای استان کرمانشاه داشت و از محل استجازه رهبر معظم انقلاب این منابع مالی از بودجه ویژه کشور برای این طرح اختصاص یافته و باید ظرف مدت سه سال جذب شود.
وی اظهار کرد: اگر کار عملیاتی راه آهن بخوبی انجام شود تا دهه فجر سال آینده و یا نهایت تا پایان سال آینده ایستگاه اسلام آباد غرب به بهرهبرداری میرسد و بعد از سه سال هم راه آهن به مرز خسروی خواهد رسید و زائران در سالهای آینده از خط راه آهن برای رسیدن به این مرز استفاده خواهند کرد.
استاندار کرمانشاه گفت: از ابتدای صبح شاهد اوج گیری موج بازگشت زائران هستیم و بیش از ۷۰۰ هزار نفر تردد کردند و تا پایان اربعین شاهد افزایش زوار خواهیم بود.
صحرایی ادامه داد: امسال با هماهنگی انجام شده زائران در مسیر بازگشت برای مرز خسروی مشکلی ندارند و بعد از ایام اربعین برای اینکه مرز خسروی دائمی شود تمهیدات و رایزنی های لازم انجام شده است.
وی گفت: برنامه ریزی شده است شهرستان قصرشیرین از مرز خسروی علاوه بر مزایای معنوی از مزایای گردشگری آن استفاده کنند و هتلینگ مناسب و سدهای خوب از مزایای گردشگری مرز خسروی است.
وی با اشاره به منطقه آزاد تجاری قصرشیرین افزود: قبل از پایان سال گذشته مقدمه های اداری و تعیین هیات مدیره انجام شد و مراحل اداری آن طی شده و مانعی برای شروع فعالیت های اجرایی و میدانی نداریم.
صحرایی ادامه داد: منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین با هفت هزار و ۲۲۲ هکتار ظرفیت خوبی برای تبادلات تجاری و فعالیت های اقتصادی است و مرز پرویزخان در ۲ ماه اول امسال مرز اول تزانزبت بوده و این مهم در کنار برنامه های گردشگری و توسعه مرز برای تردد و حضور زائران می تواند موقعیت خوبی برای کرمانشاه باشد.
استاندار کرمانشاه و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه عصر روز جمعه از مواکب مسیر کرمانشاه تا مرز خسروی در زیرساخت های این پایانه مرزی بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی – منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند و همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.