به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ به مناسبت هفته پژوهش و فناوری به همت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مراسمی با عنوان بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران منتخب حوزه وزارت راه و شهرسازی امروز، ۲۴ آذرماه با حضور غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، جبار علی ذاکری، مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی و بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سالن دکتر پاکدل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این مراسم با اشاره به اهمیت علم و پژوهش، بهویژه در حوزه مسکن و شهرسازی گفت: «مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی، که در سال ۱۳۵۰ تاسیس شده و در سال ۱۳۹۱ به عنوان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تغییر یافته و اهداف متعددی را دنبال میکند. از جمله این اهداف میتوان به ارتقای کیفیت زندگی در سکونتگاههای شهری و روستایی، حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار، افزایش ایمنی و تابآوری در ساختوسازها، و توسعه فناوریهای نوین اشاره کرد.
وی ادامه داد: این مرکز با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و آزمایشگاههای پیشرفته، به انجام مطالعات و پژوهشهای راهبردی و کاربردی، تهیه مقررات و ضوابط حوزههای مختلف و آموزش و ترویج دستاوردها میپردازد. همچنین، شبکه شتابنگاری مرکز به عنوان بزرگترین شبکه در غرب آسیا، اوراسیا و مدیترانه، با ۱۵۵۰ ایستگاه فعال اطلاعات حیاتی را برای پژوهشهای علمی و تدوین مقررات فراهم میآورد.
به گفته راهب، مرکز تحقیقات راه و مسکن با هدف کاهش ریسک و ارتقای تابآوری، بهویژه در برابر زلزله و دیگر حوادث طبیعی، اقداماتی را در زمینه تعیین حریم گسلها و ارزیابی ایمنی ساختمانها انجام میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: در حال حاضر، بالغ بر ۲۵۰ نوع محصول در زمینه راه و ساختمان گواهینامههای فنی از این مرکز دریافت کردهاند.
ضرورت افزایش نقش مرکز تحقیقات در پژوهشها
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم جبار علی ذاکری، مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان مرجع ملی استانداردسازی ضوابط و مقررات ساخت و ساز یاد کرد.
او با اشاره به ۵ دهه فعالیت این مرکز، ابراز امیدواری کرد که با توسعه فعالیتها در حوزه حمل و نقل، راه و شهرسازی، نقشآفرینی بیشتری داشته باشد.
ذاکری به مشکلات موجود در سیستم آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاهها به طور عمده آموزش محور بودهاند و تغییراتی در این نگرش به وجود آمده است. دانشگاهها در حال حاضر به سمت جامع محور بودن پیش میروند و نیازمند زمان برای تحقق این اهداف هستند.
مدیرعامل راهآهن همچنین به اهمیت مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاههای ملی در تکمیل اهداف دانشگاهها تاکید کرده و از طرح نهضت ملی مسکن به عنوان فرصتی برای بیشتر شدن نقش مرکز تحقیقات در این حوزه و عملیاتی شدن تعهدات دولت در حوزه مسکن و تحقق خواستههای مردم نام برد.
وی همچنین به یکی از معضلات جدی کشور، یعنی بخش انرژی اشاره کرد و از ظرفیت مرکز تحقیقات در بهینهسازی مصرف انرژی و تدوین ضوابط مرتبط یاد کرد.
ذاکری با تاکید بر ضرورت همکاری با بخش خصوصی و انتقال فناوری، خواستار افزایش نقش و تاثیر مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در عملیاتی شدن تعهدات دولت در حوزه مسکن و تحقق خواستههای مردم شد.