میرحسن موسوی، قائم مقام مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به روند جابه جایی مسافران نوروزی اظهار داشت: تمام تلاش خود را در استفاده حداکثری از واگنها و لوکوموتیوهای موجود برای جا به جایی مسافران نوروزی در سراسر شبکه حمل و نقل ریلی کردهایم و سعی شد از چرخشی کردن قطارها و افزایش بهرهوری واگنها برای عرضه بیشتر صندلی قطار استفاده کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده پیش از آغاز سفرهای نوروزی بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر صندلی برای عرضه در نوروز ۱۴۰۴ ایجاد شد که این میزان عرضه نسبت مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد رشد داشت.
معاون مسافری راهآهن با بیان اینکه برای افزایش عرضه بلیت در ایام نوروز از ظرفیت بلیتهای استرداد شده استفاده کردیم، گفت: برای افزایش عرضه و پاسخ به نیاز از ظرفیت استرارداد بلیت استفاده کردیم و هر بلیت استرداد شده ۴ روز قبل از حرکت قطار با اطلاعرسانی عمومی عرضه میشوند.
موسوی با اشاره به فاصله تقاضا و عرضه بلیت قطار برای ایام نوروز افزود: در پیش فروش بلیتهای نوروزی ۳۹ میلیون جستجو برای خرید بلیت انجام شد که برآورد ما این است که از این تعداد ۲۵ میلیون تقاضای جدی بوده که این عدد تقریبا ۳ الی ۴ درصد تقاضا را پوشش میدهد.
قائم مقام مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه با سیاستگذاریهای جدید به دنبال جذب سرمایهگذاری در توسعه ناوگان مسافری هستیم، گفت: سیاستگذاری انجام شده بر این اساس است که با توجه به فراهم کردن زیرساختها، بخش غیردولتی را برای سرمایهگذاری در بخش مسافری ترغیب کنیم و با ورود بخش غیردولتی تعداد واگنهای مسافری در ناوگان افزایش پیدا کند و قدرت عرضه برای پوشش تقاضا هم افزایش یابد.
وی تاکید کرد: علت اصلی عدم تمایل بخش غیردولتی به سرمایهگذاری در بخش مسافری، قیمتگذاری دستوری بوده است و به دلیل اینکه شرکتها زیان ده هستند، بخش خصوصی و غیردولتی علاقهای به سرمایهگذاری در این حوزه ندارد از این رو به دنبال ایجاد زیرساختها و ارایه تسهیلات ارزان قیمت به سرمایه گذاران هستیم. ارایه تسهیلات از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و همچنین متناسبسازی قیمتها را در دستور کار قرار دادهایم تا سرمایهگذاری به سمت نوسازی و توسعه ناوگان مسافری هدایت شود.