رحمت رحمت نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: افتتاح و بهرهبرداری این سکو؛ زیرساخت لازم را برای حمل ریلی کالاها در ایستگاه راهآهن رشت فراهم کرده است و متقاضیان میتوانند با قیمت تمام شده مقرون بهصرفه به نسبت حمل و نقل جادهای برای حمل کالاهای خود برنامهریزی کنند.
به گفته وی؛ مراحل احداث این سکوی بازرگانی با ۲۱۰ متر طول، ۱۵ متر عرض و ارتفاع ۲.۲ متر از اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ آغاز و تا اسفند ۱۴۰۳ ادامه یافت.
وی اعتبار هزینه شده برای احداث این سکوی بازرگانی را ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: حدود ۲۰۰ میلیارد ریال برای احداث سکو و نزدیک ۳۰۰ میلیارد ریال برای نصب یک دستگاه سوزن و ۳۶۰ متر خط ریلی با مصالح سنگین هزینه شده است.
مدیرکل راه آهن شمال ۲ پیشبینی کرد با بهره برداری از این سکو در سال آینده میزان بارگیری و تخلیه در ایستگاه راهآهن رشت افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، راه آهن قزوین – رشت نیمه اسفندماه سال ۹۷ بهره برداری شد و به صورت یک خطه از ایستگاه سیاه چشمه در شمال غرب قزوین و قبل از شهر تاکستان از خط آهن اصلی تهران – تبریز منشعب شده و با گذر از روستاهای کوهین و شیرینسو در محدوده شهرهای لوشان، منجیل، رودبار، رستم آباد و امامزاده هاشم (ع) ادامه مسیر داده و به ایستگاه رشت می رسد.
راه آهن قزوین – رشت ۵۳ تونل به طول ۲۲ کیلومتر دارد؛ همچنین بزرگترین پل راه آهن کشور به طول یک هزار و ۴۳۰ متر روی سد منجیل ساخته و برای احداث این خط ریلی حدود ۹ کیلومتر پل بزرگ و ۲۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی شده است.
یکی از مهمترین اهداف احداث خط آهن گیلان تکمیل نوستراک شمال – جنوب است و هم اکنون برای تحقق این مهم در ادامه راه آهن رشت – قزوین، مسیر ریلی از رشت به سمت بندرانزلی، کاسپین و آستارا در حال تکمیل است. اولین محموله بار گیلان از طریق خط ریلی نیز نیمه اردیبهشت ماه سال ۹۸ از مبدأ خوزستان به رشت رسید.
خط آهن رشت- کاسپین نیز ۳۱ خردادماه سال ۱۴۰۳ با حضور سرپرست ریاست جمهوری افتتاح شد و اسکله رو رو، مجتمع بندری کاسپین نیز به صورت همزمان در مدار تخلیه و بارگیری کالا قرار گرفت تا زمینه تسریع و تسهیل در فرآیندهای نقل و انتقال کالا از طریق نخستین منطقه آزاد شمال کشور فراهم شود.