هوشنگ بازوند روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پروژه راهآهن شهرکرد – سفید دشت – مبارکه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به تخصیص هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این پروژه ریلی در سال گذشته امروز این پروژه از پیشرفت فیزیکی مطلوبی برخوردار است.
وی اظهار داشت: براساس گزارشهای موجود در مجموع پیشرفت فیزیکی پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه از لحاظ زیرسازی از لحاظ وزنی حدود ۸۰ درصد است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور گفت: پیشبینی میشود تا پایان سال زیرسازی پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه به اتمام برسد و پس از آن به روسازی این پروژه پرداخته شود.
وی همچنین این نوید را نیز به مردم چهارمحال و بختیاری داد که از خط راه آهن شهرکرد – سفید دشت – مبارکه که از مهمترین مطالبات مردم این استان است در دولت چهاردهم بهرهبرداری شود.
اتصال به راه آهن؛مهمترین مطالبه مردم چهارمحال و بختیاری از دولت چهاردهم
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پروژه راهآهن مبارکه – سفیددشت – شهرکرد از پروژههای مهم وزارت راه و شهرسازی است گفت: چهارمحال وبختیاری یکی از استانهای کشور به شمار میرود که هنوز به خط سراسری ریلی متصل نشده است.
اردشیر آذر افزود: در همین ارتباط پروژه خط راه آهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد از ایستگاه حسن آباد اصفهان تا شهرکرد به صورت آنتی به طول ۹۰ کیلومتر تعریف شده است.
وی با بیان اینکه پروژه ریلی راه آهن شهرکرد – سفید دشت – مبارکه در سه مرحله زیرسازی، روسازی و احداث ایستگاهها در حال انجام است اظهارداشت: در مرحله زیرسازی پیشرفت این پروژه نزدیک به ۸۰ درصد است.
آذر در خصوص مرحله روسازی پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه گفت: به دلیل اینکه عملیات روسازی پس از زیرسازی آغاز میشود سال گذشته قراردادی در این خصوص منعقد شده و پیمانکار درحال تجهیز کارگاه است و همچنین در خصوص احداث ایستگاه راه آهن نیز بین ۲۵ تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به پیگیریهای استاندار چهارمحال و بختیاری، مجمع نمایندگان مجلس و مسوولان استانی برای سرعت بخشی در روند اجرای این پروژه ریلی به عنوان یکی از مطالبههای مهم مردم استان از دولت چهاردهم افزود: این پروژه یکی از طرحهای اولویتدار ریلی کشور به شمار میرود و از مجموع اعتبارات استجازه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته چهار هزار میلیارد ریال و از محل منابع بودجه عمومی نیز چهار هزار میلیارد ریال به این طرح تزریق شد.
آذر افزود: در زمان حاضر روند اجرای این پروژه ریلی در وضعیت خوبی دارد و بر اساس پیشبینی انجام شده، روسازی در خردادماه سالجاری با حضور مقامات کشوری و استانی و احتمالا همزمان با سفر هیات دولت عملیات ریل گذاری از استان آغاز میشود.
به گفته وی، امید است اجرای این طرح با همین سرعت و قدرت پیگیری شود و با توجه به اینکه مورد توجه مسوولان استانی، مجمع نمایندگان و مدیران کشوری قرارگرفته تا پایان سال ۱۴۰۵ بتوان بخش عمده طرح انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به صحبتهای معاون وزیر راه و شهرسازی این طرح تا قبل از پایان دولت چهاردهم به اتمام میرسد و مردم به آرزوی دیرینه خود دست مییابند.
وی ادامه داد: اجرای پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه به دلیل مسایل مالی و اعتباری دچار رکورد شده بود و چندین بار نیز جای ایستگاهها ومسیرها عوض و اصلاح شد که با پیگیری انجام شده و برطرف شدن مشکلات مالی؛ امروز این پروژه از پیشرفت فیزیکی قابل قبولی برخوردار است.
گفتنی است ؛ راهآهن مبارکه -سفیددشت- شهرکرد بعنوان بخش مهمی از پروژه «راهآهن اصفهان-مبارکه-سفیددشت-شهرکرد» و به عنوان نقطه اتصال کریدور ریلی اصفهان- اهواز نقش مهمی در توسعه خطوط ریلی در جنوب غربی کشور دارد.
این پروژه شامل چهار قطعه است که قطعه نخست آن ۴۱ کیلومتر، قطعه دوم۲۰ کیلومتر و قطعه سوم و چهارم ۳۱ کیلومتر و در مجموع ۹۲ کیلومتر طول دارد. شهرستان مبارکه در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. فاصله اصفهان تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز ۱۰۵ کیلومتر است. استان اصفهان در حوزه خطوط ریلی دارای ۶۲۰ کیلومتر خط اصلی، ۳۳۷ کیلومتر خط فرعی و ۳۷ ایستگاه راه آهن است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور روز چهارشنبه وارد چهارمحال و بختیاری شد و قرار است طی سفری ۲ روزه به این استان از پروژه راه آهن، باند دوم در دست احداث محور گوشکی – قرح، کمربندی شمالی بروجن، پل کره بس، بزرگراه در دست احداث لردگان – ایذه، محور اصلی شهرکرد – شملزار- ناغان، جاده سه راهی امیرآباد به سه راهی جونقان، محور سامان – تیران بازدید کند.