سید محمد رضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی در بازدید از قطعات ۱۳ و ۱۴ پروژه راه آهن خراسان جنوبی در شهرستان سربیشه گفت: سرعت کار پروژه نیازمند مشارکت جمعی است که با وحدت و انسجام میسر می شود واجرای پروژه راه آهن نقش در راستای تحقق شعار سال که سرمایه گذاری برای تولید تاثیر گذار است.
وی با تاکید بر حمایت دولت از پیمانکاران تا اتمام پروژه ادامه داد: باندهای دوم خراسان جنوبی و راه آهن از اولویتهای مهم دولت چهاردهم در استان است و با هماهنگی انجام شده در آینده نزدیک مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور از پروژههای استان بازدید می کنند که این مسئله در تزریق اعتبارات بیشتر موثر است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به گذشت ۱۸ ماه از شروع پروژه راه آهن در استان گفت: کار در دولت سیزدهم آغاز شده و جزو طرحهای اولویت دار دولت چهاردهم است که با جدیت پیش می رود و نگاه به آن فراتر از استان و حتی بین المللی و خاورمیانه است.
هاشمی تاکید کرد: پروژه راه آهن همچون یک کارگاه عمران و آبادنی در استان است که تعطیل نخواهد شد. راه آهن، باندهای دوم و رونق بازارچههای مرزی اولویت های سال جدید در استان است که در همین زمینه فردا (پنجشنبه) به کشور افغانستان سفر رسمی خواهیم داشت و در نشستهایی با والی هرات، فراه و گروههای اقتصادی این استانها ،تقویت روابط تجاری و اقتصادی پیگیری می شود زیرا سال قبل بیش از ۳۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شده لذا این فرصت بسیار خوبی برای صادرات است که باید تقویت شود.
استاندار یاد آوری کرد: پروژه راه آهن شرق کشور که بخشی از آن در خراسان جنوبی واقع شده است، جزو اولویتهای مهم دولت چهاردهم بوده و اکنون ۱۴ قطعه این پروژه در استان فعال است. با توجه به اهمیت مسئله، در چهار ماه گذشته برای چند بار از پروژه مهم راه آهن استان است بازدید داشتیم .
وی با اشاره به اجرای پروژه ریلی شرق کشور از چابهار تا سرخس و اهمیت آن گفت : این پروژه با طول هزار و ۵۴۸ کیلومتر سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را در بر میگیرد که ۴۳۲ کیلومتر آن در خراسان جنوبی واقع شده است. ۱۴ قطعه پروژه ریلی راه آهن در استان فعال است و ۱۸ ماه از شروع فعالیت ۱۴ پیمانکار در این پروژه میگذرد و در مجموع پیشرفت فیزیکی آن ۲۰ درصد است.
استاندار خراسان جنوبی اعتبار برآورد شده برای اجرای این پروژه را بیش از چهار همت عنوان کرد که تاکنون ۲.۵ همت آن پرداخت و در دولت چهاردهم در سه مرحله بیش از یک همت اعتبار به راه آهن خراسان جنوبی تزریق شده است.
به گفته هاشمی راه آهن شرق کشور در خراسان جنوبی از چهار شهرستان نهبندان، سربیشه، بیرجند و قاینات عبور میکند که اکنون بیش از هزار و ۸۰۰ نفر نیروی به طور مستقیم در این پروژه مشغول کار هستند، گرچه این طرح به طور غیر مستقیم هم در اشتغال تاثیرگذار است.
وی اظهار امیدواری کرد: این پروژه حیاتی راه آهن برای کشور و به خصوص شرق ایران تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد و چرا که عبور ریل و قطار از استان موجب اتفاقات خوبی در حمل و نقل مسافر و بار به خصوص برای معادن می شود.
استاندار رفع مشکل معارض در روند اجرای پروژه راه آهن را مطرح و اضافه کرد: در این زمینه مردم همکاری بسیار خوبی داشتند تا روند کار متوقف نشود.