جبارعلی ذاکری روز شنبه پس از بازدید از بندر امام خمینی (ره) در نشست با مدیران این مجموعه بیان کرد: بندر امام خمینی(ره) بزرگترین بندر ریلی کشور است و در حال حاضر حدود ۹ درصد از بار این بندر از طریق ریل جابهجا میشود.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای، افزود: در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده است که سهم حملونقل ریلی بارهای بندری از ۶ درصد فعلی به ۲۵ درصد افزایش یابد که با توجه به ظرفیتهای بندر امام خمینی(ره)، این بندر میتواند به هدف ۳۰ درصدی جابهجایی ریلی بار دست یابد، هرچند چالشهای اجرایی متعددی در این مسیر وجود دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مشکلات ناوگان ریلی و تامین لوکوموتیو در سال گذشته برطرف شده است، اظهار داشت: میانگین آمادهبهکار لوکوموتیوها از ۴۸۹ به ۵۵۵ افزایش یافته و امسال آمادگی کامل برای تحقق این هدف وجود دارد.
چالشهای زیرساختی در بنادر بدون اتصال ریلی
ذاکری به مشکلات برخی بنادر اشاره کرد و گفت: برخی بنادر مانند بوشهر، نوشهر و انزلی یا اتصال ریلی ندارند یا خطوط آنها ظرفیت لازم را برای جابهجایی بار ندارد.
وی خاطرنشان کرد که تکمیل این خطوط نیازمند همکاری بین راهآهن و سازمان بنادر است و پیگیریهای لازم در حال انجام است.
همکاری با جهاد کشاورزی برای حمل بارهای کشاورزی
وی از مذاکرات با وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش حملونقل ریلی محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: با هماهنگی وزیر جهاد کشاورزی، برنامه مشترک برای تسهیل جابهجایی بارهایی مانند شکر، روغن و غلات تدوین شده است.
تبادل الکترونیکی اطلاعات بار برای بهبود برنامهریزی
معاون وزیر راه بر لزوم تبادل الکترونیکی اطلاعات بار بین بنادر و راهآهن تأکید کرد و گفت: برای بهینهسازی حملونقل ریلی، باید دادههای بار بهصورت سامانهای بین بنادر و راهآهن مبادله شود. این طرح در حال حاضر با کشورهای همسایه مانند ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان نیز در دست اجراست.
سرمایهگذاری ۴۲ هزار میلیارد ریالی در بنادر
ذاکری در پایان از سرمایهگذاری ۴۲ هزار میلیارد ریالی سازمان بنادر در توسعه زیرساختها خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری راهآهن و بنادر، شاهد کاهش ترافیک جادهای و افزایش ایمنی حملونقل باشیم.