جبارعلی ذاکری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با حضور در بندرخشک پیشگامان از زیرساختها و امکانات آن بازدید کرد.
سردخانه، محوطه گمرکی و سیلوی ۵۰ هزار تنی از جمله بخشهای مورد بازدید مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در مجموعه بندرخشک پیشگامان بود.
ظهوری مدیرعامل شرکتتعاونی بندرخشک پیشگامان ضمن تشریح بخشها و زیرساختهای بندرخشک درباره سیلوی غلات بندرخشک پیشگامان گفت: سیلو و انبار مکانیزه استراتژیک نهادههای دامی و خوراکی با گنجایش ۵۰ هزار تن در قالب ۸ سیلوی فلزی و ۲ انبار مکانیزه در این بندرخشک احداث شده است.
ظهوری خاطرنشان کرد: این سیلوها مجهز به سیستم تخلیه واگن و تریلی با ظرفیت ۲۰۰ تن در ساعت به همراه سیستم PLC جهت تخلیه و بارگیری تمام مکانیزه هستند.
وی گفت: این بندرخشک تسهیلات بسیار خوبی برای تجار، بازرگانان و کارخانجاتی که واردات دارند قائل، همچنین تخفیفهای خوبی برای انبارداری و اپراتوری بندرخشک ارائه کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن ج. ا. ا در حاشیه بازدید از بندرخشک پیشگامان امکانات و زیرساختهای آن را مناسب ارزیابی کرد و افزود: پس از حادثه بندر شهید رجایی، مقرر شد ۲۵ درصد از حجم بار بنادر دریایی به سه بندرخشک کشور اختصاص داده شود و چهارمین بندرخشک نیز در حال بررسی، برای افزودن به این لیست است.
ذاکری با بیان این که سیلوهای بندرخشک پیشگامان ظرفیت بسیار خوبی دارد افزود: اراده وزارت جهاد کشاورزی و راه آهن بر حملونقل ریلی نهادههای دامی است و هفته گذشته قراردادی سه جانبه امضا شده که بر اساس آن مقرر شد اکثر بارهای پشتیبانی امور دام به صورت ریلی انجام شود. وی افزود: بخشی از این حجم در چند بندر داخلی از جمله بندرخشک پیشگامان توزیع خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خواستار پیگیری مسئولین استانی جهت تحقق حمل ریلی نهادهها به سیلوی بندرخشک و انتقال ۲۵ درصد بارهای بنادر دریایی به بندرخشک پیشگامان شد.
معاون امور عمرانی استانداری یزد نیز که معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن ج. ا. ا همراهی میکرد گفت: مجموعه بندرخشک پیشگامان زیرساختهای مناسبی در مرکز کشور ایجاد کرده است و انتظار ما از وزارتخانه حمایت از این پروژه است.
مدیر کل راه آهن یزد نیز بندرخشک پیشگامان را یک «نقطه عطف» در توسعه صنعت حمل ونقل و تسهیل فرآیندهای صادرات، واردات و ترانزیت دانست.
وی همچنین اعلام کرد: «اخذ مجوز دهکده لجستیک» برای این بندر، گامی مهم در راستای افزایش نقش آفرینی آن در زنجیره تأمین استان است و این اقدام نشان دهنده ظرفیتهای بالای بندر پیشگامان برای تبدیل شدن به قطب لجستیکی و حمل ونقل در منطقه است.