• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025
کل اخبار 7423اخبار امروز : 6
0

ترانزیت ریلی به افغانستان ۲۰۰ درصد افزایش یافت

  • کد خبر : 38685
  • 04 خرداد 1404 - 3:29
ترانزیت ریلی به افغانستان ۲۰۰ درصد افزایش یافت
مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از افزایش ۲۰۰ درصدی ترانزیت ریلی کشور به افغانستان در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: این میزان اکنون به ۳۰ هزار تن در ماه افزایش یافته است.

جبارعلی ذاکری روز شنبه در جمع مدیران شهرستان‌های تربت‌حیدریه، رشتخوار و مه‌ولات افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده امسال ۵۰۰ هزار تن بار از طریق ترانزیت به افغانستان جابه‌جا خواهد شد.

وی بیان کرد: واگن به اندازه کافی وجود دارد و با افتتاح کمربندی سالار – شادمهر، قطارها در ایستگاه تربت‌حیدریه فرصتی کافی پیدا خواهند کرد که بدون معطلی و به موقع عبور کرده و تردد کنند.

مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ادامه داد: قطارهایی که از هرات و سمت سنگان به سمت ایستگاه شهید مطهری می‌آیند؛ مسیرشان باز است و مانند گذشته حرکت خواهند کرد، اما چون انباشت و رسوب بار واگن‌ها در ایستگاه‌های میانی افزایش یافته بود، محدودیت داشتند.

وی افزود: این بار به جای اینکه قطارهایی که به سمت بندرعباس می‌روند خطوط ایستگاه تربت‌حیدریه را اشغال کنند، از سالار به شادمهر می‌رود و در نتیجه ظرفیت این مسیر افزایش می‌یابد.

هدف‌گذاری حمل هشت میلیون تن بار توسط راه‌آهن

مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: سال گذشته شعار «دیپلماسی ریلی پایه» را دادیم و سعی شد همه همکاران را متقاعد کنیم که اولویت اول با ترانزیت است و در سال گذشته مجموع واردات، صادرات و ترانزیت ریلی کشور به پنج میلیون تن رسید.

وی ادامه داد: برای واردات، صادرات و تزانزیت ریلی کشور در سال جاری هشت میلیون تن هدف گذاری شده است.

ذاکری با اشاره به اهمیت کمربندی سالار – شادمهر بیان کرد: این ظرفیت شبکه را در شرق کشور افزایش می‌دهد و رسوب بار به این راحتی کم نخواهد شد و گلوگاه‌های دیگری وجود دارد که باید برطرف شود.

وی گفت: افتتاح این کمربندی از هزینه‌کرد اضافه در این مسیر که کار را غیراقتصادی می‌کرد، می‌کاهد و به کاهش زمان چهار ساعته سیر قطارهای باری و افزایش بهره‌وری مسیر، لوکوموتیو و همکاران ما در ایستگاه‌ها کمک می‌کند و این نوید خوبی برای توسعه ریلی در شرق کشور است.

برقی کردن مسیر مشهد- تهران

مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: کریدور شرق به غرب سرخس تا «چشمه ثریا» به عنوان یکی از برنامه‌های جدی راه‌آهن بوده و امید است گام‌های مهمی هم در حوزه تکمیل خطوط و هم برقی کردن مسیرها برداشته شود.

وی اشاره کرد: برقی کردن راه‌آهن تهران-مشهد از حدود ۱۰ سال قبل در وزارت راه و شهرسازی مطرح بوده و حتی تا مرحله انعقاد قرارداد و پیش‌پرداخت پیش رفته است، اما در هر مرحله با موانعی برخورد کرده و عملیات اجرایی نشده است.

ذاکری گفت: موضوع برقی کردن این مسیر از طریق مناقصه‌ای که آخرین مرتبه برگزار و یک شرکت چینی انتخاب شده بود در دستور کار قرار دارد.

وی ابراز کرد: همچنین برقی کردن راه‌آهن کشور یک اولویت و ضرورتی ملی است و در دنیا ثابت شده استفاده از گازوئیل و دیزل‌های غیربرقی از نظر اقتصادی هم به‌صرفه نبوده و مشکلاتی دارد و قطارهای برقی در شیب و فرازهای مسیرها بهتر و سریع‌تر هستند.

مدیر عامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: همه کشورها به سمت برقی کردن راه‌آهن‌های خود رفته‌اند و هندوستان کشوری با تجربه موفق در این زمینه است که در سال گذشته اعلام کرد تمام شبکه برقی و دیزل‌ها را جمع‌آوری کرده است و دیزل-الکتریک استفاده می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: توسعه مسیرهای تک‌خطه را در دستور کار داریم و از بافق تا سنگان را باید دوخطه کرد که اکنون چهار بلاک (قطعه) آن به پیمان رفته و امید است بقیه مسیر با کمک شرکت‌های معدنی منطقه انجام شود.

ذاکری عنوان کرد: آثار توسعه ریلی در منطقه شرق کشور بتدریج نمایان خواهد شد و شرکت‌های تعمیر و نگهداری کننده در این منطقه سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

وی گفت: برای تأمین ناوگان مسافری مورد تقاضای مردم این منطقه (تربت‌حیدریه) نیاز است یک سرمایه‌گذار محلی جذب شود، چون راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران واگن ندارد و شرکت‌های حمل‌ونقلی برای مبدأ و مقصد مسافری برنامه‌ریزی می‌کنند.

لینک کوتاه : https://rail-news.ir/?p=38685

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.