هوشنگ بازوند روز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز اول آزادراه خرم آباد-بروجرد-اراک با اشاره به اهتمام ویژه دولت برای توسعه زیرساختهای حملونقل افزود: ابتدای سال، فهرستی از برنامههای کلنگزنی، افتتاح و آغاز عملیات اجرایی از جمله آزادراه ارومیه – تبریز و آزادراه خرمآباد – شازند – اراک، به وزیر ارایه شد و بر اجرای این پروژه تاکید کردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به راهبرد کلان دولت برای توسعه حملونقل کشور اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۱ کریدور بزرگراهی، ۹ کریدور ریلی و ۶ کریدور آزادراهی در سطح ملی تعریف شده است که همه آنها در اولویت اجرای دولت قرار دارند.
بازوند ادامه داد: این پروژهها تحت نظارت شخص رئیسجمهور قرار دارند و رئیس جمهور روزانه روند اجرای این کریدورها را پیگیری میکند همچنین بخشی از تعیین تکلیف حریم کریدورها نیز به استانداران تفویض شده تا سرعت اجرای طرحها در استانها افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه حمل و نقل کشور با اشاره به اهمیت ژئوپلیتیکی کریدورهای ارتباطی در آینده جهان گفت: ما در آینده شاید شاهد جنگ بر سر انرژی نباشیم، اما بیشک جنگ بر سر کریدورهای اقتصادی و حملونقل شکل خواهد گرفت.
بازوند با اشاره به حجم گسترده پروژههای در حال اجرای این حوزه در کشور افزود: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه و بیش از سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر خط ریلی در کشور در دست اجراست که برخی از این پروژهها در مناطق بسیار سخت و صعبالعبور قرار دارند.
آزادراه خرم آباد – اراک به طول ۱۳۵ کیلومتر بخشی از طرح مشارکت در ساخت آزادراه راهجرد – اراک – خرم آباد می باشد که با سرمایه گذاری شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) شروع شد.
قرارداد این آزادراه بصورت طرح و ساخت شامل عملیات طراحی و تامین مصالح و ساخت با ۶ خط عبوری شامل چهار قطعه می باشد که یک قطعه آن حد فاصل پتروشیمی شازند تا بروجرد به طول ۶۸کیلومتر می باشد.
سایر قطعات حد فاصل بروجرد تا خرم آباد بطول ۶۷ کیلومتر می باشند که در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسیده است.
به گفته هوشنگ بازوند معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل راه و شهرسازی قطعه کلنگ زنی شده امروز ۱۳۰ کیلومتر بین اراک-خرمآباد بوده که ۶۷ کیلومتر آن قبلا به اتمام رسیده و ۶۸ کیلومتر از این قطعه از شازند به اراک تا بروجرد شروع میشود.
اعتباری مصوب برای این ۶۸ کیلومتر ۱۴ همت (هزار میلیارد تومان) است که ۶۰ درصد آن را دولت و ۴۰ درصد بخش خصوصی (شرکتهای وابسته به قرارگاه خاتم) تقبل کردهاند.