• امروز : شنبه, ۲۸ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 July - 2025
کل اخبار 7569اخبار امروز : 0
0

چشم‌انداز روشن حمل و نقل در ایلام

  • کد خبر : 39141
  • 28 تیر 1404 - 23:30
چشم‌انداز روشن حمل و نقل در ایلام
سفر اواخر هفته گذشته وزیر راه و شهرسازی به ایلام، نقطه عطفی در روند توسعه زیرساخت‌های حمل‌ و نقل این استان مرزی رقم زد؛ بازدیدهای میدانی و تصمیم‌های اجرایی اتخاذ شده نویدبخش جهشی تازه در تکمیل پروژه‌های جاده‌ای و آغاز حرکت جدی در مسیر شتاب در احداث راه‌آهن ایلام است.

از جمله معیارهای کلیدی توسعه در هر منطقه، ایجاد شبکه‌های حمل‌ و نقل کارآمد شامل جاده‌ها، راه‌آهن، بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها است که بهبود روابط اقتصادی و تجاری را در پی دارد، اهمیت این موضوع سبب شده تا دولت‌ها همواره راهسازی را در اولویت قرار دهند، چرا که کیفیت زیرساخت‌های این حوزه پیوند مستقیمی با رشد اقتصادی دارد.

استان ایلام با وجود برخورداری از مزایایی مانند ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق، سهم ۱۱ درصدی از منابع نفت و گاز کشور و صادرات سالانه دو میلیارد دلاری، همواره با مشکل فقر راه‌های مناسب مواجه بوده است.

این ضعف به‌ ویژه در مناطق کوهستانی و مرزی مانند مسیرهای منتهی به مرز مهران مشهود بوده با این حال، اجرای پروژه‌های راه‌سازی در سال‌های گذشته، تحولی چشمگیر در این زمینه ایجاد کرده است.

در همین راستا، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، در ادامه سفرهای استانی خود ۲۴ تیرماه به استان ایلام سفر کرد، در واقع هدف اصلی از سفر وزیر راه و شهرسازی، ارزیابی میدانی آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی، بررسی کیفیت راه‌ها و طرح‌های حمل‌ و نقل ریلی در استان عنوان شد.

خانم صادق مالواجرد در جریان این سفر افزون بر بازدید از طرح‌های اجرایی، با مسئولان استانی و نمایندگان مردم در مجلس دیدار و گفت‌ و گو کرد تا درباره تأمین منابع مالی، شتاب در روند اجرای پروژه‌ها و رفع موانع زیرساختی تصمیم‌گیری شود.

وزیر راه: تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای و راه‌آهن ایلام اولویت دولت چهاردهم است

وزیر راه و شهرسازی در نشستی در پایانه مرزی مهران از پیگیری جدی دولت برای تکمیل و توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی و پایانه‌های مرزی ایلام خبر داد و بر نقش کلیدی این پروژه‌ها در تسهیل سفر زائران اربعین و توسعه اقتصادی استان تاکید کرد.

صادق مالواجرد افزود: از نخستین روزهای حضورم در وزارت راه و شهرسازی، موضوع زیرساخت‌های ایلام به ویژه راه‌های مهران- اندیمشک – دهلران را از نزدیک پیگیری کرده‌ام و به مشکلات چندین دهه‌ای این مسیرها واقف هستم.

وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: درست است که چهار خطه کردن ۲۸۰ کیلومتر جاده در عرض یک سال با منابع کنونی دشوار است، اما تلاش کرده‌ایم هیچ قطعه‌ای از این مسیر بدون پیمانکار باقی نماند.

وی با بیان این که با پیگیری‌های نمایندگان و مسئولان استانی، تاکنون پنج کیلومتر از مسیر مهران – دهلران افتتاح و ۱۰ کیلومتر دیگر نیز تا پیش از اربعین به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: همه همت ما بر این است که محدودیت‌های منابع را با همراهی مردم مدیریت کنیم تا فرآیند تکمیل راه‌ها شتاب گیرد.

توسعه زیرساختی پایانه مرزی مهران هرسال انجام می‌شود

وزیر راه و شهرسازی در ادامه به وضعیت پایانه مرزی مهران اشاره کرد و گفت: ساخت و توسعه تدریجی این پایانه، بدون طرح جامع و فقط متناسب با افزایش زائران در هر سال انجام شده است.

وی بیان کرد که توافق ما با مسئولان استان بر این محور استوار است که اگر منابع دولتی کفاف احداث پایانه‌های مدرن را ندهد، بخش خصوصی را با تسهیل شرایط و مولدسازی دارایی‌ها وارد میدان و طرح جامع پایانه مرزی را تهیه و اجرا کنیم.

فرزانه صادق در باره ساماندهی پایانه برکت (شهید رئیسی) اظهار کرد: رفت و آمد اتوبوس‌ها در سال‌های گذشته با چالش‌های جدی روبه‌رو بوده و امیدواریم تا پایان تیرماه و پیش از آغاز سفرهای اربعین این پایانه ساماندهی شود تا زائران با نظم و راحتی بیشتری تردد کنند.

وی همچنین درباره توسعه راه آهن و لزوم اتصال ایلام به شبکه ریلی سراسری، بیان کرد: توسعه کشورها با توسعه زیرساخت‌های ریلی رقم می‌خورد و استان ایلام به لحاظ جغرافیایی و حجم بالای زائران و جمعیت ترددی، ‌نیازمند این زیرساخت است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به رشد صنعتی استان نیز احداث خط ریلی، هم برای حمل مسافر و هم بار ضرورت دارد و پیگیری تحقق آن با قدرت ادامه خواهد یافت.

شتاب در اجرای پروژه‌های عمرانی استان ایلام

فرزانه صادق با اشاره به محدودیت منابع و ضرورت جلب همکاری سازمان برنامه و بودجه، بیان کرد: امیدواریم با همکاری و پیگیری جمعی و با وجود تمامی چالش‌ها بتوانیم گام‌های بلندی در آبادانی و تسهیل تردد در استان ایلام برداریم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: اجرای پروژه‌های زیرساختی استان با هم‌افزایی مجموعه مدیران و همراهی سازمان برنامه و بودجه با قدرت پیگیری می‌شود.

وی با تأکید بر نقش حیاتی سازمان برنامه و بودجه در حمایت از توسعه زیربناهای استان اظهار کرد: اطمینان دارم با پیگیری و تلاش جمعی همه مسئولان و نمایندگان و همراهی مردم، می‌توانیم بر دشواری‌ها غلبه و گام‌های مؤثری در مسیر پیشرفت استان برداریم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیت‌های استان ایلام در بخش حمل‌ و نقل جاده‌ای و ریلی، توضیح داد: با توجه به همدلی، اراده و برنامه‌ریزی منسجم حتی در شرایط سخت و محدودیت منابع، پروژه‌های حیاتی مسیر مهران، توسعه راه‌ها و نیز اتصال ریلی استان به شبکه سراسری با شتاب به سرانجام خواهد رسید.

وی لزوم نگاه ملی به موضوع ایلام را مورد تأکید قرار داد و گفت که جمعیت میلیونی زائران اربعین حسینی که از مرز مهران تردد می‌کنند و نقش استان در اقتصاد ملی ایجاب می‌کند سازمان برنامه و بودجه نیز توجه ویژه‌ای به پروژه‌های بزرگراهی، توسعه پایانه‌ها و تامین مسکن استان داشته باشد.

بازدید میدانی از مسیرهای راه‌سازی ایلام؛ ارزیابی کیفیت و روند پیشرفت

بازدید میدانی از پروژه‌های راه‌سازی شامل تونل آزادی، پروژه کمربندی ایلام، قطعه رانشی «ماربره» در مسیر ایلام به مهران و زیرساخت‌های منتهی به مرز مهران و پایانه مرزی از جمله طرح‌هایی بود که مورد بازدید قرار گرفت؛ این بازدیدها فرصتی بود تا کیفیت اجرای پروژه‌ها و شتاب پیشرفت آن‌ها از سوی وزیر راه و شهرسازی مورد ارزیابی قرار گیرد.

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این بازدیدها تاکید کرد: اگرچه مشکلات بودجه‌ای و اعتباری کتمان‌ناپذیر است، تمام تلاش دولت بر این خواهد بود تا با تجمیع ظرفیت‌ها و مشارکت بخش خصوصی، روند توسعه زیرساخت‌های استان متوقف نشود.

فرزانه صادق بیان کرد که ما این عزم و اراده را در استان ایلام مشاهده می‌کنیم و معتقدیم با پیگیری و وفاق جمعی به نتایج مطلوب خواهیم رسید.

توسعه راه‌ها نه‌ تنها به رونق اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری در استان‌هایی مانند ایلام کمک می‌کند، بلکه عاملی کلیدی در تقویت امنیت ملی و رفاه اجتماعی است، برنامه‌ریزی دقیق و اجرای به‌موقع پروژه‌ها می‌تواند این استان‌ها را به قطب‌های مهم تجاری و گردشگری کشور تبدیل کند.

سفر وزیر راه و شهرسازی به ایلام، آغازگر فصل جدیدی از توجه به زیرساخت‌های این استان مرزی است، اگرچه چالش‌هایی مانند کمبود بودجه وجود دارد، اما رویکرد دولت تمرکز بر پروژه‌های راهبردی با اولویت‌بندی هوشمندانه و استفاده از همه ظرفیت‌های ممکن است.

بدون شک موفقیت این برنامه‌ها مستلزم تداوم همکاری بین دستگاه‌های اجرایی، مجلس و مردم است تا ایلام بتواند به پل ارتباطی غرب کشور تبدیل شود.

لینک کوتاه : https://rail-news.ir/?p=39141

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.