به گزارش خبرنگار تین نیوز، میرحسن موسوی در این نشست تصریح کرد: ۸۵۱ هزار نفر مسافر از تاریخ ۲۵ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین امسال به وسیله خطوط ریلی کشور جابهجا شدهاند که نسبت به سال گذشته، رشد ۱۰ درصدی داشته است.
معاون مسافری راه آهن با بیان اینکه ۳۵۰ واگن بالای عمر ۴۵ سال و ۲۵۶ واگن بالای عمر سی سال از رده خارج شدهاند، افزود: امسال همچنین متوسط سن ناوگان راه آهن با خارج کردن واگنهای فرسوده به ۲۴ سال رسید.
وی در ادامه به مقایسه آمار سفرهای نوروزی ریلی در دوسال گذشته پرداخت و افزود: امسال میزان جابهجایی مسافران نسبت به سال ۹۵، ۶.۱ درصد رشد داشته است ودر سال ۹۶، ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر جابهجا شدهاند که ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مختص به مسافران بین شهری و ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مربوط به قطارهای حومهای است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ایام پیک نوروز در تعداد قطارهای مسافری و صندلیها رشد داشتهایم، گفت: هماکنون ۱۳۰۸ واگن مسافری در کشور وجود دارد که با توافقات انجام شده، ۹۰ واگن دیگر نیز امسال به این بخش اضافه خواهد شد.
موسوی یادآور شد: جابهجایی مسافران در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، ۳.۱ درصد و در بخش قطارهای حومهای ۱۷.۲۵ درصد نسبت به سال ۹۵ رشد داشته است.
معاون مسافری راهآهن با اشاره به اینکه در ایام پیک نوروز در تعداد قطارهای مسافری و صندلیها رشد داشته ایم، گفت: در ایام نوروز امسال هم هیچ افزایش قیمت بلیت نداشتهایم.
میرحسن موسوی که پیش از این نیز درباره تاخیرهای قطارها در نوروز ۹۷ سخن گفته بود، در اینباره گفت: متوسط تاخیر حرکت قطارها به زیر ۱۸ ثانیه کاهش یافت و با ایجاد ستادهای نوروزی در مراکز استانها و رصد جابهجایی قطارها به صورت ۲۴ ساعته، میزان تاخیر در ساعات حرکت قطارها به زیر ۱۸ ثانیه رسید و متوسط تاخیر در ساعت ورود قطارها به مقصد، به زیر ۲۷ دقیقه، کاهش پیدا کرد.
اولویتهای مسیرهای ریلی راهآهن
معاون مسافری راهآهن با بیان اینکه سهم راهآهن از کل جابهجایی مسافران ۱۰.۸ درصد است، گفت: پنج استانِ تهران، خراسان، آذربایجان، قم و شمال غرب در جابهجایی مسافران در اولویت بودند.
موسوی درباره ارتقای کیفیت راهآهن گفت: در اسفند ۹۶ هم ۲۸۴ واگن مسافری بالای ۳۰ سال از رده خارج و ۶۱ واگن مسافری فرسوده، نوسازی و به ناوگان مسافری اضافه شدند. همچنین ۷۵ دستگاه واگن بهسازی شد، همه منسوجات خواب و لباس فرم ماموران نیز نو شد و در طول مسیرها ۱۰ دستگاه نمازخانه و سرویس بهداشتی و ۱۲ دستگاه پله و رمپ متحرک در خراسان به بهرهبرداری رسید.
راهاندازی قطار گردشگری در ایام نوروز
معاون مسافری راهآهن در ادامه گفت: در ایام نوروز قطار کرمانشاه و مشهد راهاندازی شدند و قطارهای فوقالعاده کرج- مشهد، گز-مشهد، تهران -مشهد، تهران- بندرعباس، تهران- اهواز و قطار ترکیبی شهرکرد به مشهد در دستور کار قرار گرفت.
این مقام مسئول اضافه کرد: ۱۵.۱ درصد از نظر تعداد رام قطارها رشد داشتهایم و یک میلیون و ۸۷۳ هزار نفر صندلی نیز در این ایام ایجاد کردیم.
موسوی با بیان اینکه در هشت مسیر، قطار گردشگری داخلی در ایام پیک نوروزی راه اندازی کردهایم، گفت: مسیر قطارهای گردشگری عبارت بود از: تهران- سوادکوه، تبریز- رازی ، تبریز-جلفا، تهران- بیابانک، اراک- حک، اهواز- تنگه پنج، گرگان-بندر ترکمن و گرگان-اینچه برون.
وی همچنین گفت: قطار گردشگری بینالمللی نیز داشتیم که در ۱۴ فروردین وارد کشور شد و در حال بازدید از شهرهای یزد، کرمان، اصفهان، تهران و شیراز تا ۲۱ فروردین ماه هستند.
معاون مسافری راه آهن با اشاره به اینکه در بخش جابهجایی مسافران امسال اقدامات خوبی جهت توسعه این ناوگان انجام شده است، تصریح کرد: از طرف شرکتهای مسافری برای خرید واگنهای مسافری اقدامات خوبی صورت گرفته است، به طوریکه توافقات اولیه برای تامین مالی خرید ۴۵۰ دستگاه واگن ریل باس با مشارکت شرکت خصوصی ایرانی و خارجی انجام شده است.
وی افزود: توافق ساخت ۵۰ دستگاه واگن مسافری بینالمللی بینشهری نیز با مشارکت شرکت خصوصی داخلی و کشور خارجی روسیه با تامین مالی این کشور در حال انجام است.
موسوی توضیح داد: عملیات اجرایی و ساخت ۲۰۰ واگن بین شهری برای قطار برقی تهران- مشهد انجام شده است، به طوریکه اعتبارات اسنادی این قطار سال گذشته گشایش یافت و عملیات اجرایی آن نیز امسال انجام میشود.