منصور بیجار روز یکشنبه در دیدار با کارکنان استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سرمایهگذاری بر روی داشتههای ارزشمند استان، به جهش در تولید منجر خواهد شد، افزود: نقشه راه خدمتگزاری به مردم با سرمایه گذاری بر روی ظرفیتها تدوین شده است.
وی قابلیتهای ویژه سیستان و بلوچستان را در تقویت کسب و کارهای متنوع استان راهگشا دانست و بیان کرد: برنامهریزی برای تسهیل در رونق کسب و کارهایی نظیر گلخانهها و تقویت صنایع دستی، دامداری و دیگر کسب و کارهای رایج منطقه در حال انجام است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تخصیص اعتبارات قابل توجه در سال گذشته، ادامه داد: در روزهای پایانی سال نیز با تخصیص اعتبارات جدید، روح تازهای به پروژههای عمرانی دمیده شد و مسیر هموار توسعه عمرانی،به دیگر جوانب توسعه رونق خواهد بخشید.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم با تمام توان در مسیر شکوفایی سیستان و بلوچستان گام بر میدارد و این استان اکنون در کانون توجه کشور قرار دارد، تاکید کرد: از مجموع بیش از ۳۷ همت منابع عمرانی استان، ۲۰ همت به پروژه راهآهن اختصاص یافته و پروژه راهآهن چابهار – زاهدان تنها طرحی بوده که منابع آن به طور کامل در حساب پروژه موجود است.
بیجار اظهار کرد: با تزریق ۱۰ همت در پنج ماه اخیر، پروژه زیرساختی مهم راهآهن چابهار – زاهدان تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: اتصال به شبکه سراسری راهآهن، هزینه سفر را کاهش میدهد و ایمنی را افزایش میبخشد؛ این فرصتی طلایی برای جذب گردشگر است که باید از هماکنون برای آن برنامهریزی کنیم.
به گزارش ایرنا، ابرپروژه راهآهن چابهار – زاهدان، به عنوان یکی از حلقههای استراتژیک حمل و نقل ریلی کشور، نقش بسزایی در اتصال کریدور جنوب شرق ایران به شبکه ریلی ملی دارد این پروژه نه تنها موجب رونق اقتصادی و توسعه سواحل مَکُران میشود، بلکه بستر مناسبی برای سرمایهگذاریهای کلان و رشد پایدار منطقه فراهم میآورد؛ تکمیل این پروژه میتواند جایگاه سیستان و بلوچستان را در سطح کشور افزایش دهد و اقتصاد کشور را به این استان وابسته سازد.
این پروژه از این جهت به عنوان یک ابر پروژه شناخته میشود که ارزش روز این طرح یک و نیم میلیارد دلار است؛ همچنین در این طرح ۱۷ کیلومتر تونل، ۲۰ کیلومتر پل خاص اجرا شده و نیز عملیات خاکی آن با حجم ۷۰میلیون متر مکعب معادل۱۰ میلیون کامیون، ۲ و نیم میلیون مترمکعب بتنریزی معادل ۳۷۵ هزار تراک میکسر و ۹۰هزار تن ریل معادل ۹۰ هزار شاخه آهن ۱۸متری به کار رفته است.
پروژه اتصال خط آهن چابهار – زاهدان به شبکه ریلی کشور از آن جهت مهم است که رهبر معظم انقلاب در آبان ماه ۱۴۰۱ در دیدار با مردم اصفهان از اتصال شمال کشور به دریای عمان و خلیج فارس به عنوان یک آرزوی مهم یاد و از افتتاح قطعه زاهدان – خاش به عنوان بخشی از این پروژه ابراز خوشحالی کردند.
گذرگاه ریلی چابهار به زاهدان طی عملیاتی ویژه و تلاشی شبانه روزی و با پیگیریهای صورتگرفته در ۶ قطعه باقی مانده در حال اجراست به طوریکه بهمن ماه سالجاری رکورد بتنریزی روزانه ۶۸۱ مترمکعب در کارگاه قطعه دوم ابر پروژه راهآهن چابهار – زاهدان به ثبت رسید که این نشان دهنده عزم جدی دولت برای اتمام این خط ریلی است.